Sample question and answer exam questions and their contents

1.The background of the events of the French Revolution can be viewed from general causes and special causes. If viewed from a special cause, the French Revolution was caused by?

A.the influence of the Trias Politica teachings of Montesquieu
absolute system of government
B.The problem of the vacancy of the French state treasury because of Madam Devisit the country
C.the impact of the United States war of independence
D.glaring disparity in French society

Answer: A. the influence of the Trias Politica teachings of Montesquieu

Reporting from the Encyclopedia Britannica, the background of the events of the French Revolution can be viewed from general causes and special causes. If viewed from a special cause, the French Revolution was caused by the influence of the Trias Politica teachings of Montesquieu.

2.Pay attention to the following data: 1) Past events in human life, 2) Stories of the past that are arranged systematically and methodically, 3) Science that studies about events that actually happened in the past, 4) Science used to predict events that will occur , 5) Stories in the past that are not tied to present life Based on the data above, the general meaning of history is indicated by the number?

A.1), 2), and 3)
B.2), 3), and 4)
C.3), 4), and 5)
D.1), 3), and 5)
E.2), 4), and 5)

Answers: A. 1), 2), and 3)

Reporting from the Encyclopedia Britannica, consider the following data: 1) past events in human life, 2) stories of the past that are arranged systematically and methodically, 3) science that studies events that actually happened in the past, 4) knowledge used to predict events that will occur, 5) stories in the past that are not tied to present life based on the data above, the general meaning of history is indicated by numbers 1), 2), and 3).

3.The increase in population causes agricultural land to become increasingly narrow. This condition is marked by the conversion of land into residential areas. What are the impacts of these socio-cultural changes?

A.Agriculture sector unemployment increases
B.The welfare of farmers is increasing
C.National food production increases
D.Food prices are getting cheaper
E.All answers are correct

Answer: A. Unemployment in agriculture is increasing

Reporting from the Encyclopedia Britannica, increasing population causes agricultural land to become increasingly narrow. This condition is marked by the conversion of land into residential areas. The impact of these socio-cultural changes is the increase in unemployment in the agricultural sector.

4.During the colonial period, the policy of the colonial government adopted old habits, among others, in drawing tribute to the conquered kings, the Dutch imitated the native kings. This shows that the sequence of events is which event?

A.experiencing changes
B.develop
C.sustainable
D.repeated
E.move

Answer: C. sustainable

Reporting from the Encyclopedia Britannica, during the colonial period, the policy of the colonial government adopted old habits, among others, in drawing tribute to conquered kings, the Dutch imitated native kings. This shows that the existing series of events is a continuous event.

5.One of the ways to cultivate agricultural land in the highlands is by making terraced rice fields, the benefits of this method are:

A.Look more beautiful
B.So that water can flow to every location
C.More even distribution of sunlight
D.For soil conservation
E.To make it easy to harvest rice

Answer: D. For soil conservation

Reporting from the Encyclopedia Britannica,The functions of terracing include maintaining and increasing slope stability, increasing rainwater infiltration into the soil, reducing run off or the speed of water flow on the ground surface, facilitating slope maintenance or conservation, reducing the length of the slope or reducing the level of the slope.

6.Pay attention to the following statements! 1) The voltage across the resistor is in phase with the current, 2) The voltage across the capacitor is 90 o ahead of the current, 3) the voltage across the capacitor lags 90 o with the current, 4) The voltage on the inductor lags 90 o with current. on numbers?

A.1) and 2)
B.1) and 3)
C.2) and 4)
D.2) and 3)
E.3) and 4)

Answer: E. 3) and 4)

Reporting from the Encyclopedia Britannica, pay attention to the following statements! 1) the voltage across the resistor is in phase with the current, 2) the voltage across the capacitor leads 90 o to the current, 3) the voltage across the capacitor lags 90 o to the current, 4) the voltage across the inductor lags 90 o there is current. in numbers 3) and 4).

7.The following are versions of Microsoft Powerpoint that run on Microsoft Windows, Except?

A.Powerpoint 2007
B.Powerpoint 2010
C.Powerpoint 2011
D.Powerpoint 2013
E.All answers are correct
Answer: C. Powerpoint 2011

Reporting from the Encyclopedia Britannica, the following are versions of Microsoft PowerPoint that run on Microsoft Windows, except PowerPoint 2011.

8.An example of the government’s efforts in building a democratic culture as a form of implementing the Pancasila people’s values, namely?

A.teach students that all forms of demonstration are justified
B.provide opportunities for students to participate in political party campaigns
C.create a curriculum on democracy education in subjects
D.invite students to be active and join political parties
E.give students the right to participate in elections

Answer: C. make a curriculum on democracy education in subjects

Reporting from the Encyclopedia Britannica, an example of the government’s efforts to build a democratic culture as a form of implementing Pancasila democratic values is to create a curriculum on democracy education in subjects.

9.Below is how to deal with floods, namely?

A.Don’t build a house under a cliff
B.Heavy objects must also be placed in a stable and safe place
C.Socialization with residents about the causes of flooding
D.Creating terraces and providing education to the community
E.Make sure that the gas pipes and water lines are properly closed

Answer: C. Socialization with residents about the causes of flooding

Reporting from the Encyclopedia Britannica, below is a way to deal with flood disasters, namely socialization with residents about the causes of floods.

10.The concept of chronological thinking in history teaches us which way of thinking?

A.comprehensive and complex
B.partial, but continuous
C.coherent and continuous
D.complex and partial
E.All answers are correct

Answer: C. coherent and continuous

Reporting from the Encyclopedia Britannica, the concept of chronological thinking in history teaches us a coherent and continuous way of thinking.

11.The government agency that manages zakat in BAZNAS stands for?

A.National Zakat Charity Agency
B.National Zakat Amil Agency
C.National Zakat Practices Agency
D.National Age Charity Section
E.National Age Amil Agency
Answer: B. National Amil Zakat Agency

Reporting from the Encyclopedia Britannica, the government agency that manages zakat in Baznas stands for the National Amil Zakat Agency.

12.Colonel Sudirman was promoted to General after successfully expelling the Allied troops, this happened in the event?

A.Bandung Sea of ​​Fire
B.Battlefield Area
C.Ambarawa War
D.Five Days Battle
E.Battle of Arek Arek / November 10, 1945
Answer: C. Ambarawa War

Reporting from the Encyclopedia Britannica, Colonel Sudirman was promoted to general after successfully expelling the allied troops, this happened during the Ambarawa war.

Leave a Reply

Your email address will not be published.